+359 899 700 900
info@buldom.bg
Търсене на имот
Купуват се повече имоти в Сопот през последните години

имоти в сопотИма ръст в продажбите и цените на предлаганите имоти в Сопот

Сопот е малък, китен град, разположен в полите на Стара планина. Близо до него е началната станция на най-дългият на Балканите седалков лифт, водещ до хижа Незабравка. В близост преминава магистралата София Бургас. Интересът към града расте, всяка година туризмът се развива, това дава тласък и на развитието на му като цяло. Търсенето на имоти в Сопот също се активизира през последните година – две, споделят своите наблюдения брокери на недвижими имоти. Освен с инвестиционна цел, търсят се и имоти за живеене.

Покупка на имоти в Сопот с инвестиционна цел

Развитието на туризма насочва вниманието на повече хора за възможностите за развиване на бизнес - изграждане на магазин или къща за гости. И в двете има много смисъл, въпрос на желание е с кое е по-склонен да се занимава човек и какви са неговите очаквания. Купуването на имот с цел отдаване под наем за нощувки е един добър вариант за доходност, но трябва да се знае, някои от месеците са слаби. Но пък те могат да се компенсират с изключително силните летни месеци и времето около Нова година и Великденските празници. Така е и с търговските обекти, създадени  предимно да обслужват туристите, те също се подчиняват на тази цикличност.

Цените при покупка на бизнес имоти Сопот

Оказва се обаче, че магазини се купуват трудно, предлагането е ограничено. Ако все пак намерите такъв, най-вероятно цената му ще е около 650 евро/кв.м. Няма да е лесно и за тези, които планират изграждане на заведение на територията на града, отново пазарът на помещения, подходящи за това, е ограничен.

Покупка на жилищен имот в Сопот

Средно, за 320 евро се продава квадратният метър жилищна площ тук. Както на други места, така и в Сопот, на почит са двустайните и тристайните апартаменти. Хубаво е, че вариантите при избор са както на вторичен пазар, така и сред по-новото строителство. Това дава възможност за по-добро удовлетворяване желанията на купувачите, както и предлагане в различни ценови сегменти.

Бъдете информирани. Следете новостите на пазара на имоти на: www.domaza.bg/имоти_в_сопот/
ТОП Имоти

Свободни апартаменти: 5

Цена
от 83 304 €
до 305 537 €

Свободни апартаменти: 6

Цена
от 125 152 €
до 159 432 €
Цена
27 000 €

Цена
от 73 695 €
Град: София

Свободни апартаменти: 8

Цена
от 10 000 €
до 229 000 €

Свободни апартаменти: 53

Цена
от 51 000 €
до 173 900 €
Подобни статии от този сайт