+359 899 700 900
info@buldom.bg
Търсене на имот
Апартаменти в София - защо да инвестираме?

Апартаменти в София

Инвестицията в апартаменти в София е печеливша

 

Предлагането на апартаменти в София е атрактивен сегмент от пазара на недвижими имоти. Оферират се жилища и ново, и старо строителство, изграждано в различни етапи от развитието на българската столица. Търсенето на собственост в многофамилни сгради превъзхожда интереса към къщите. Основната причина е, че апартаментите са с по-достъпна цена от еднофамилните жилища.
 

Разнообразие от качествени апартаменти в София

 

Разнообразието от качествени апартаменти удовлетворява изискванията и на най-претенциозните клиенти. На столичния пазар са изкарани атрактивни жилища с голяма площ. Някои надхвърлят 200 кв. м., което ги поставя в категорията от висок клас. Все по-търсени напоследък са имотите в комплекси с контролиран достъп. Те са ситуирани в парцели с прекрасна панорама към Витоша. Предлагат всички съвременни удобства и добър стандарт на живот.
 

Цени на апартаменти в София

 

Инвестицията в жилища в София е с висока доходност. Тези имоти се реализират сравнително лесно заради постоянното търсене. Освен това прогнозата на експерти е, че стойността им ще нараства. Което означава бърза възвръщаемост на вложените средства.

Изгодните цени на апартаменти са стимул за инвеститорите. Сделките с имоти се оказват по-печеливши, отколкото купуването на акции. А и рискът е минимален. Това обяснява повишеното търсене на имоти с инвестиционен потенциал.
 

Защо апартамент в София?

 

Наемните и продажни цени на апартаменти в София са най-високите в страната. Това е логично за всяка столица. Интересът към него е голям както от хора от други части на държавата, така и от чужбина. София дава добри възможности за развиване на бизнес. Тя е сред най-древните столици в света. На територията й са запазени археологически паметници от различни епохи.

Офертните цени на жилища в София са най-високи в елитните райони.  Първенство в столицата държи „Докторски паметник”. В повечето случаи имотите там са по-скъпи от аналогична собственост в идеален център. Причината е, че се намира в зоната е между емблематичните улици „Шипка” и „Оборище”, известни с аристократичните си имоти, добрата инфраструктура и близостта до административни и исторически сгради. Това е най-предпочитаната част за живеене в столицата.
 

Цени на апартаменти в София

 

Високи цени на жилища в София се искат също за централната част, „Лозенец”, южните квартали „Бояна” и „Драгалевци”, както и в „Изток”, „Яворов”, „Гео Милев”. 

Амплитудата на цените е в пряка зависимост от локацията и потенциала. Според наблюдението на брокери от имотни агенции в столицата няма особено значение обзавеждането. Клиентите обикновено имат собствена визия как да изглежда домът им и не са склонни да плащат за чужди и употребявани мебели. Опитът им показва, че най-лесно се продават необзаведени и дори неподдържани жилища, стига да имат потенциал за промяна на архитектурния план. Търсят се също имоти без преход. Другото предпочитание е за самостоятелна кухня. Най-котирани са жилищата от втори до четвърти етаж в сграда с асансьор.

Най-големият пазар на недвижими имоти в България е този на апартаменти в София. Градът предлага едни от най-добрите условия за работа, обучение и живот и е предпочитан, особено от младите жители от цялата страна, които намират добри възможности за реализация тук. Това е причината населението на столицата непрекъснато да се увеличава, а съответно и заеманият сграден фонд да расте.

Средната цена за покупка на апартамент в София е около 55 000 евро, а възможностите за инвестиция са във всички части на града. По-изгодни са цените в периферията и тези на панелни апартаменти в София в „Дружба”, „Люлин”, „Толстой”, „Младост”, а средната им стойност е оценена на 28 000 евро. Достатъчно много са офертите за ново строителство, което само до преди няколко години се развиваше изключително интензивно, както и за старо масивно строителство, локализирано основно в широкия център на града.

По предлагано разнообразие на апартаменти София е на първо място в страната. Около 30 000 евро е цената на едностайно жилище, което може да се отдава успешно под наем за 160 евро на месец, в зависимост от състоянието и локацията му. Един от най-развитите наемни пазари е този на апартаменти в София, но поддържаните средни наемни нива не са високи, поради традиционно утвърдените предпочитания на българина да живее в собствено жилище.

Предлаганите в София апартаменти с една и две спални са най-търсени за живеене. Средната им цена е 63 000 евро. Предлагането като тип строителство, квадратура, разпределение и локация е огромно. В случай, че са закупени с цел инвестиция, те могат да носят годишен приход от 3 180 евро.

Голямо е предлагането на многостайни апартаменти в София. Те са предимно ново строителство, тъй като от скоро възникна по-сериозно търсене за тях на пазара. Средните им цени в момента са около 200 000 евро.

ТОП Имоти

Цена
от 28 341 €

Свободни апартаменти: 2

Цена
от 43 703 €
до 123 184 €

Цена
от 73 816 €

Цена
от 73 695 €

Свободни апартаменти: 5

Цена
от 83 304 €
до 305 537 €
Цена
109 990 €
Подобни статии от други сайтове
28/11/2016 Престижни апартаменти в София са изкарани на пазара
На имотния пазар са изкарани престижни апартаменти в София, разположени в идеалния център. Това е мястото, предпочитано през всички векове, когато различни народи са населявали древния град. Те са оставили в основите му своите надежди и мечти. Днешните жители наследяват старата история и култура. Затова и стремежът ...
28/11/2016 Голямо е предлагането на апартаменти в София
Предлагането на апартаменти в София е голямо и достатъчно разнообразно. Това се очаква за една европейска столица. В нея търсят своята реализация хиляди, дошли от различни места в страната и чужбина. Интерес към апартамент в София имат и студенти, които учат в университетите. Част от клиентите се насочват към закупу...
28/11/2016 Нараства търсенето на апартаменти в София под наем
Има интерес към апартаменти в София не само за продажба, а и за наемане. Столицата привлича хора от страната и чужбина заради по-големите възможности за реализация и развлечения. Близостта до планините Витоша, Люлин, Плана са чудесна опция за активен туризъм през свободното време. Театрални и оперни постановки, конц...
28/11/2016 Предлагането на апартаменти в София е изключително голямо
Предлагането на апартаменти в София е изключително голямо и потенциалните клиенти имат богат избор. Пазарът е „залят” както от маломерни едностайни и двустайни, така и до просторни жилища. Офертите са не само за продажба, но и за наем на апартамент в София. Изборът зависи от финансовите възможности и жил...
28/11/2016 Най-много нови апартаменти в София се предлагат в „Манастирски ливади”, „Кръстова вада” и „Витоша”
Като разнообразие и количество на предлагани апартаменти София безспорно е най-богатият пазар в България, в момента, който се движи от целогодишно търсене. Възможности за покупка на такъв тип имот има във всички части на столицата, но сред най-голям брой апартаменти в София ново строителство, купувачите могат да изб...
Подобни статии от този сайт