+359 899 700 900
info@buldom.bg
Търсене на имот
Как се развива пазарът на офиси под наем в Пловдив

офиси под наем в пловдивИнтересът към просторните офиси под наем в Пловдив е голям

Градът под тепетата вече се утвърди като предпочитана дестинация за IT и аутсорсинг фирмите. Привлечени са от наличието на квалифицирани кадри и от университетския профил на града, както и от добрите условия за правене на бизнес и близостта до столицата. Именно те са основните ползватели на големи, просторни офиси под наем в Пловдив. Често имат специфични изисквания, търсят възможност за изграждане на гъвкави работни пространства. И отчитат факта, че разходите за първокласните офиси в Пловдив са 2-3 пъти по-ниски в сравнение с тези за най-висок клас офис площи в Прага (Чехия), Будапеща (Унгария) и Букурещ (Румъния).
 

Динамика на пазара офиси под наем в Пловдив

Заради засиленото търсене наемите на първокласните офиси бележат постоянен, плавен ръст. Квадратният метър се отдава в нивата 6-9 евро. По-ниски са стойностите за непървокласните офис площи, които се отдават за 2 до 3 евро на кв. м. на месец. Интересно е да се отбележи, че в същото време ползването на офис в Пловдив е средно с 30% по-евтино от наемането на подобни офис площи в столицата София.
 

Инвестиции в нови проекти ще балансират пазара на офиси в Пловдив под наем

Именно засиленият интерес и растящите наеми провокират големи строителни компании към реализиране на нови проекти за офисни сгради. В резултат, до края на годината се очаква на пазара да излязат значителни по обем нови офисни площи и предлагането на подобен вид имоти да нарасне.
 

На какъв офис под наем Пловдив можете да разчитате

Освен в големите бизнес сгради, офиси се предлагат във всички зони на големия град. Предпочитат се партерните помещения с излаз към улица, варианти за такива не липсват, особено при новопостроените кооперации. Има и много оферти за преустроени апартаменти, но те привличат вниманието по-слабо.
 
Вижте обявите за офиси под наем в Пловдив на: www.domaza.bg/офиси_под_наем_в_пловдив/
ТОП Имоти

Свободни апартаменти: 6

Цена
от 125 152 €
до 159 432 €

Цена
от 64 984 €
Град: София

Свободни апартаменти: 7

Цена
от 62 000 €
до 152 000 €

Цена
от 54 882 €
Град: Варна
Цена
109 990 €
Подобни статии от този сайт