+359 899 700 900
info@buldom.bg
Търсене на имот
Свръхдинамичен пазар на наеми Пловдив

наеми пловдивФактори за динамичното търсене на наеми Пловдив

Изключително успешното развитие на Пловдив - втория по големина български град, избирането му за Европейска културна столица за 2019 година, както и значителният обем инвестиции, реализирани от чуждестранни компании в обособените индустриални зони и в самия град, са сред  определящите фактори за свръхдинамичния пазар на недвижими имоти, в това число и на наеми Пловдив. Непрекъснато се увеличава броят на хората от съставящите Южен Централен район области - Пловдив, Хасково, Кърджали, Смолян и Пазарджик, които избират да учат, работят и живеят в Пловдив, като първоначално наемат, а впоследствие и закупуват жилище в града. Расте броят и на чуждестранните студенти, специалисти и бизнеспредприемачи, търсещи жилищен или друг вид имот под наем в града.
 

Търсене на наеми Пловдив - без или чрез брокерска агенция?

Имотният пазар в Пловдив предлага богат избор от оферти за наеми във всички сектори – жилищни, търговски, промишлени, складови или офис площи. Успешният избор на оферта, особено за наем на жилище, където предложенията са най-разнообразни, изисква отлично познаване на града и на пазарните тенденции и отнема продължително време. Много по-бързо и по-сигурно е избирането и наемането на жилищен имот чрез брокерска агенция с утвърден опит на пазара и коректни отношения с наемодатели и наематели. Стандартната такса, която наемодателят и наемателят дължат за посредническата услуга е 50% от размера на първия договорен месечен наем. При наемането на жилище без посредник, повечето наемодатели изискват първи месечен наем, равняващ се на сумата за три поредни месеца, с цел да избегнат риска от некоректни наематели.
 

Пловдив наеми – избор на локации

Целта на наемане на имот в Пловдив е определяща при избора на локация. Безспорно най-търсени, но и най-високи са наемите на жилища, както и на търговски или офис площи, в централната част - идеален център, старинен град, артистичния квартал „Капана“. Българските и чуждестранни студенти, обучаващи се в престижните пловдивски университети, избират  локации в близост до съответното учебно заведение или пък до центъра с многобройните развлекателни заведения. Удобни и достъпни за наемане от семейства с деца са жилищата в добре благоустроените и удобно свързани с центъра квартали „Кършияка“, „Смирненски“, „Тракия“ „Въстанически“.
 

Пловдив наеми - цени

Месечните наемни цени на жилищата в Пловдив са средно 250-300 евро, а на офис и търговски площи – 6-10 евро на кв.м, като в значителна степен зависят от локацията, размера и състоянието на конкретния обект. Разнообразни оферти за наеми в града предлага: www.domaza.bg/наеми_пловдив/
ТОП Имоти

Цена
от 54 882 €

Цена
от 64 984 €

Цена
от 28 341 €

Свободни апартаменти: 12

Цена
от 74 800 €
до 170 600 €

Свободни апартаменти: 17

Цена
от 79 000 €
до 136 160 €
Подобни статии от този сайт