+359 899 700 900
info@buldom.bg
Търсене на имот
Активно търсене и предлагане на евтини квартири във Варна

евтини квартири във варнаПредпоставки за интереса към евтини квартири във Варна

Сред предпоставките за активното търсене и предлагане на наеми в различни ценови сегменти, включително на евтини квартири във Варна, се открояват природо-геграфския, икономически и културен потенциал на най-големия български морски град, който отдавна е предпочитано място не само за туризъм, но и за бизнес, работа, образование. В града и областта от години се реализира интензивно жилищно строителство, позициониращо Варна на първо място в страната по показателя „въведени в експлоатация нови жилищни сгради и жилища“, като само през второто тримесечие на 2019 г. техният брой е 101 сгради с 569 жилища. Потенциални наематели на евтини квартири са млади хора от област Варна и съседните области – Добрич, Шумен, Търговище, Разград, Силистра, които все по-често се установяват за постоянно живеене в града и наемат нискобюджетно жилище, преди да закупят собствено.
 

Разнообразни оферти за евтини квартири във Варна

Интензивното жилищно застрояване във Варна е предпоставка и за разнообразието от оферти за по-евтини квартири, които пазарът предлага във всички райони на града и населените места на общината. Предложенията са за наеми на различни по размер самостоятелни жилища – апартаменти, етажи или отделни стаи от къщи старо строителство. Увеличават се и атрактивните оферти за наемане на по-евтини квартири ново строителство, директно от инвеститора.  
 

Наемане на евтина квартира във Варна чрез брокер или от собственик

Предвид мащабите на града и разнообразието от оферти за наеми,  изборът на евтина квартира в морския град ще е по-сполучлив с посредничеството на лицензирана брокерска агенция с доказан опит на пазара. Срещу такса за посредническата услуга в размер на около 50% от стойността на първия месечен наем, ще можете да наемете подходяща евтина квартира съобразно разчетения бюджет за наем и поддръжка. При наемане на квартира по обява от собственик, следва да имате предвид, че повечето частни наемодатели изискват предплата за три поредни месеца, с цел да избегнат рискове от некоректни наематели.
 

Цена евтини квартири Варна

По-евтина квартира в морския град може да бъде наета в крайния западен квартал „Владиславово“, както и в някои райони на южния квартал „Аспарухово“, които са добре благоустроени и удобно свързани с центъра. Наемите в периферните варненски райони са на средна цена 100-150 евро месечно, докато в централните градски райони цената е 250-350 евро. Актуални оферти за евтини квартири в града предлага: www.domaza.bg/евтини_квартири_във_варна/
ТОП Имоти
Град: София

Свободни апартаменти: 8

Цена
от 10 000 €
до 229 000 €

Свободни апартаменти: 8

Цена
от 26 710 €
до 52 795 €

Свободни апартаменти: 15

Цена
от 46 520 €
до 213 367 €

Свободни апартаменти: 17

Цена
от 79 000 €
до 136 160 €
Град: София

Свободни апартаменти: 7

Цена
от 62 000 €
до 152 000 €

Цена
от 105 440 €
до 115 938 €
Подобни статии от този сайт