+359 899 700 900
info@buldom.bg
Търсене на имот
Покупка на апартаменти във Варна Автогара: ново или старо строителство да изберем?

Апартаменти Автогара ВарнаИзбор на апартаменти във Варна Автогара

 
Доста често купувачите на апартаменти се изправят пред дилемата какъв вид апартамент да изберат ─ ново строителство или жилище от вторичния пазар? При желание за покупка на апартаменти във Варна Автогара този въпрос също може да стои остро на дневен ред. В този район на морската столица има както панелни блокове, така и много новопостроени тухлени жилищни сгради. Мненията по този въпрос са разделени. Някои смятат, че щом ще се купува ново жилище, то трябва да бъде ново в прекия смисъл на думата. Други, пък, предпочитат старите панелни апартаменти, защото са с по-големи стаи, имат отделни кухни, а и самите блокове се намират на удобни места с изградена инфраструктура.
 

Панелни апартаменти във Варна Автогара

 
Избирайки жилище в панелен блок, трябва да помислите колко време още ще прослужи тази сграда? Тези блокове в по-голямата си част са строени през 70-те години на миналия век, съответно, вече са на възраст над 40 години. Инженерните комуникации и инсталации през годините са се амортизирали, същото се отнася и за асансьорите. В случай, че решите да купувате панелен апартамент, замислете се и каква цена ще му вземете след някоя-друга година, ако се наложи да го продавате? И дали ще намерите купувачи, които биха искали да си купят апартамент в доста стар блок или пък ще предпочетат новото и модерно строителство.
 

Защо да изберем апартамент във Варна Автогара?

 
Районът на Автогарата във Варна със сигурност може да се нарече широк център и предпочитана локация. От тук до топ-центъра на града, където са разположени всички удобства, развлечения и забележителности, се стига с кола за 5 минути, а с градски транспорт за не повече от 10 минути. Освен това, през този район преминава голям булевард „Владислав Варненчик“, по който се движат много автобусни линии на градския транспорт. Живущите в района на Автогара Варна удобно се придвижват както до центъра, така и до изходите на града, посока летище. Покупката на апартаменти Автогара Варна се допълва от разположените в непосредствена близост големи търговско-развлекателни центрове – Мол Варна и Гранд Мол Варна.
 

Огледи на апартамент във Варна Автогара

 
Какви въпроси изискват специално внимание при оглед на жилищен имот? Бъдещият купувач трябва да обърне внимание на общото състояние на апартамента, дали и кога последно са правени каквито и да било ремонти, в какво състояние са ВиК тръбите и ел. комуникациите. Също така трябва да се обърне внимание на банята и кухнята, да се провери за течове, мухъл и плесен. Много е важно да попитате собственика дали са правени преустройства на помещенията и има ли съответните разрешителни от общината. По възможност поговорете със съседите, за да разберете дали сградата като цяло има/няма проблеми. Разгледайте обявите за продажби и наеми на апартаменти във Варна Автогара в портала за имоти www.domaza.bg/апартаменти_във_варна_автогара/
 
ТОП Имоти

Свободни апартаменти: 10

Цена
от 35 355 €
до 97 469 €
Цена
36 000 €

Свободни апартаменти: 2

Цена
от 43 703 €
до 90 000 €

Свободни апартаменти: 7

Цена
от 51 354 €
до 55 629 €

Цена
от 51 120 €
Подобни статии от този сайт